divendres, 20 de novembre del 2009

CCCB-Centre Cultural Multidisciplinar
















Façana emblemàtica del CCCB.


El Centre de cultura contemporània de Barcelona (CCCB) és un centre cultural dependent d'un consorci públic creat l'any 1988 entre la Diputació i l'Ajuntament de Barcelona.
Inaugurat el 1994, forma part dels nous equipaments culturals que han contribuït a revitalitzar la ciutat i el barri del Raval. L'edifici actual del CCCB és producte de la rehabilitació parcial del conjunt arquitectònic de la Casa Provincial de Caritat, antic establiment benèfic destinat a hospici, creat l'any 1802.



El CCCB és una institució multidisciplinària, amb un programa d'exposicions, música, dansa, cinema, cursos, debats, conferències, itineraris urbans...Un centre dedicat al fenomen urbà, ja que la ciutat ha esdevingut el catalitzador social, urbanístic i cultural del nostre temps. Una plataforma per a l'experimentació artística i creativa, que busca nous llenguatges i noves fórmules expositives.



Jo i l'albert vàrem fer la visita al CCCB, un cop allà vàrem poder observar que tenien una agenda CCCB on hi havia molta programació referent a activitats, debats, cursos que s'impartien en aquest centre, ens van dir quina exposició volíem visitar i nosaltres vàrem dir que ens interessava veure el projecte Cerdà, aquest projecte tenia per objectiu oferir una mirada àmplia i raonada de les transformacions urbanes de la ciutat i la seva àrea metropolitana.
El pla Cerdà proposa un diàleg actiu entre passat i futur, entre la ciutat construïda i els últims projectes que estan transformant la ciutat actual. Aquest projecte es centra en l'eixample però la mirada sobre l’aplicació del Pla Cerdà no només ens ha de donar claus per interpretar el present, sinó també ens ha d’ajudar a pensar el futur de Barcelona. L’experiència de l’Eixample ha de ser un model per pensar el creixement territorial de Barcelona cap a la seva àrea metropolitana. L’exposició «Cerdà i la Barcelona del futur. Realitat vs. Projecte» planteja algunes preguntes sobre aquesta qüestió i en vol donar també respostes.


















Maqueta amb la imatge de la ciutat segons Cerdà.


El CCCB m'ha agradat ja que hi havia una oferta molt variada per visitar i exposicions de diferents coses, no desconeixia aquest centre, ja que algun cop l'havia anat a visitar però sempre estan innovant i fent diferents coses. També ofereixen visites a les escoles i tenen un guia a les exposicions que va explicant detalladament els diferents projectes.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada