dissabte, 21 de novembre del 2009

FER DE MESTRE

Conferència d'inauguració de la setmana d'activitats extraordinàries amb el lema Fer de Mestre d'Eulàlia Bosch(16/11/2009).

Aquesta conferència ens la va fer per iniciar la setmana d'activitats extraordinàries i tenia com objectiu conèixer l'activitat del mestre i com durant la setmana d'activitats anéssim coneixent indrets i col·legis de la nostra ciutat.


















Definició de fer de mestre:

-Constant diàleg amb les arts, l'escola i la família, els estudiants. (tenen un ric comportament)
-Constant interès per l'educació-->Grandesa, estima que hi té.
-Intenionalitat molt apropiada amb tots aquests elements (professors, família, alumnes,...)

Fer de mestre-->programa amb diverses prespectives sobre com fer de mestre, ajudar als que volen ser mestres a saber més sobre aquest ofici un cop sortim de la universitat.
Ofici-->Pensar en els nens que creixen (els nens creixen i estan en moviment, van canviant, no estan estàtics). Nosaltres intervenim en el creixement del nen.

Els nens són els més estrangers de tots, arriben en primer lloc al món. La docència ajuda al nen a trobar el seu lloc en aquest entorn.

<<Tots fem de mestres de tots>> Fem que aquests nens trobin un lloc en aquesta ciutat.
Relació de l'escola amb la ciutat: Les vaques, els rumiants deixen l'estable per buscar menjar i després tornen a l'estable, fa la comparació amb els estudiants, diu que els estudiants són com rumiants, conèixer el que l'entorn ens facilita i després retornar a l'escola i integrar-ho a la vida pròpia.

Els nens són curiosos per necessitat, si no es fan preguntes no poden cabre en aquesta societat, s'ha d'alimentar la curiositat del nen, s'ha d'alimentar a partir de l'entorn del nen(una ciutat sencera), se'ls a de fer fort davant els problemes, no se'ls ha de fer fugir dels problemes.

Sobretot hem de tenir en compte com a mestres que serem que Treballem amb nens que creixen.


Blocs i educació




Conferència de l'Anna Perez a l'auditori de la FPCEE Blanquerna sobre l'ús dels blocs a l'escola (12/11/2008)


L'anna Perez es mestra d'infantil i Primària, va fer un conferència sobre l'ús del blocs on explica les idees principals del bloc, explica que és un bloc i que implica. Es poden treure idees principals de la conferència.

Bloc-->Eina que ens ajuda a reflexionar, explicar tot allò que observem i després com hem serveix a mi8 aquestes eines o estratègies.
Post--> entrada en un bloc
Blocosfera--> relacions entre blocs
Podcasting-->grabar àudio i veu i pujar a internet.
Blogger-->eines per crear bloc
Picassa, fotolog, facebook--> Per penjar fotos
Eines 2.0--> crear i compartir entre usuaris

Ella diferencia la web 1.0 amb la web 2.0, gràcies a les eines nosaltres podem compartir experiència en les webs 2.0. No només una persona interactua a la web i és autora d'aquella web sinó que l'altre gent és partidària i actua dins d'aquestes webs.



Com a mestres hem de saber:

- Internet és molt diferent que abans
- Internet no és només de text, sinó és molt visual
- Passem de ser lectors a poder crear continguts
- Ara hi han moltes imatges i àudios.
- S'augmenta la participació de tothom
- Els blocs ens permeten fer xarxa, fer comentaris d'uns a altres i tenir opinions dels altres.
- Es crea diàleg entre persones, es pot conèixer gent.

Penso que ens hem d'adaptar a les noves tecnologies, com a futurs mestres hem d'entendre aquestes eines i saber-les utilitzar, ajudar-nos uns als altres per després fer que els nens sàpiguen i coneguin coses noves i que aprenguin divertint-se, preparant els alumnes a les noves tecnologies, donar a entendre que si es fan servir d'una manera adequada aquestes eines i amb responsabilitat poden ser molt útils.
L'escola ha d'integrar aquestes tecnologies en ella i millorar l'oferta educativa.

divendres, 20 de novembre del 2009

CCCB-Centre Cultural Multidisciplinar
















Façana emblemàtica del CCCB.


El Centre de cultura contemporània de Barcelona (CCCB) és un centre cultural dependent d'un consorci públic creat l'any 1988 entre la Diputació i l'Ajuntament de Barcelona.
Inaugurat el 1994, forma part dels nous equipaments culturals que han contribuït a revitalitzar la ciutat i el barri del Raval. L'edifici actual del CCCB és producte de la rehabilitació parcial del conjunt arquitectònic de la Casa Provincial de Caritat, antic establiment benèfic destinat a hospici, creat l'any 1802.



El CCCB és una institució multidisciplinària, amb un programa d'exposicions, música, dansa, cinema, cursos, debats, conferències, itineraris urbans...Un centre dedicat al fenomen urbà, ja que la ciutat ha esdevingut el catalitzador social, urbanístic i cultural del nostre temps. Una plataforma per a l'experimentació artística i creativa, que busca nous llenguatges i noves fórmules expositives.



Jo i l'albert vàrem fer la visita al CCCB, un cop allà vàrem poder observar que tenien una agenda CCCB on hi havia molta programació referent a activitats, debats, cursos que s'impartien en aquest centre, ens van dir quina exposició volíem visitar i nosaltres vàrem dir que ens interessava veure el projecte Cerdà, aquest projecte tenia per objectiu oferir una mirada àmplia i raonada de les transformacions urbanes de la ciutat i la seva àrea metropolitana.
El pla Cerdà proposa un diàleg actiu entre passat i futur, entre la ciutat construïda i els últims projectes que estan transformant la ciutat actual. Aquest projecte es centra en l'eixample però la mirada sobre l’aplicació del Pla Cerdà no només ens ha de donar claus per interpretar el present, sinó també ens ha d’ajudar a pensar el futur de Barcelona. L’experiència de l’Eixample ha de ser un model per pensar el creixement territorial de Barcelona cap a la seva àrea metropolitana. L’exposició «Cerdà i la Barcelona del futur. Realitat vs. Projecte» planteja algunes preguntes sobre aquesta qüestió i en vol donar també respostes.


















Maqueta amb la imatge de la ciutat segons Cerdà.


El CCCB m'ha agradat ja que hi havia una oferta molt variada per visitar i exposicions de diferents coses, no desconeixia aquest centre, ja que algun cop l'havia anat a visitar però sempre estan innovant i fent diferents coses. També ofereixen visites a les escoles i tenen un guia a les exposicions que va explicant detalladament els diferents projectes.









dimecres, 18 de novembre del 2009

Google Notebook













Google notebook


El Google Notebook, permet a diferència de l'eina Preferits:

- Poder guardar les adreçes web que ens són d'interès i accedir a elles des de qualsevol ordinador
- A més de l'adreça web, possibilita guardar el text i les imatges d'un determinat lloc web
- Podem afegir comentaris i etiquetes per classificar la informació
- Pots compartir la informació guardada per tal que altres usuaris també la puguin veure.

Com ho fem per poder utilitzar aquesta aplicació?

Al Google Notebook s'accedeix a partir de la direcció de correu electrònic del gmail. Si no som usuaris registrats, haurem d'obrir un compte de Google. Si ja ho som, només caldrà accedir a la pàgina web de Google Notebook i introduir la nostra adreça de correu electrònic i la nostra contrasenya.

Per tal de guardar la informació que ens interessa d'una pàgina web, només cal clicar el botó dret del ratolí quan estiguem a una pàgina que ens interessa. Obrim on posa bloc de notes i li diem "afegir". Automàticament, ens sortirà una finestra a la part de baix dreta de la pantalla. Clicant, accedim al Google Notebook, on ja tindrem la pàgina web o altra informació d'interès guardada.

Penso que és una eina de gran utilitat, perquè ja no tenim problema d'organització, a més amb aquesta eina tindrem sempre i de manera "on-line" la informació que ens interessa i no tindrem problemes de perdre-la.

Google Reader
















Google reader


Per poder-hi accedir has de tenir un compte google.

Lector de RSS i atom. Permet organitzar i accedir ràpidament des d'una interfície Web a totes les notícies de les pàgines configurades en el sistema que suporten RSS i atom.
Simplement pots afegir una URL(direcció pàg web) per anar seguint aquestes pàgines o pots subscriure't a algunes revistes, diaris o notícies d'informació sobre alguns temes.

És una aplicació útil en el sentit, que ho tens tot allà guardat i no has d'anar cercant les pàgines web, també pots destacar les coses que més t'interessen. Per subscriure't a una notícia o un altre servei has de fer clic al botó amb la imatge de color taronja que hi diu RSS, aquesta imatge sortirà en algunes pàg web, no totes.