dimarts, 6 d’octubre del 2009

Les Tic a l'aula

L'ús dels Tablets pc's a l'escola.


Portàtils docència / Tablet PC

















El Tablet PC és un tipus d'ordinador més versàtil, còmode i més lleuger que un portàtil i una mica menys que una PDA. És ideal per a treballar amb un ordinador com si d'una pissarra es tractés. De fet, és especialment pràctic per a poder prendre notes mentre estàs en una reunió, ja que prens les teves anotacions com si les escrivissis sobre paper. D'aquesta manera, tens l'opció de convertir el que escriguis sobre la pantalla a text per a poder utilitzar-lo amb altres programes, o bé guardar les teves pròpies anotacions del teu puny i lletra.

Pots utilitzar-lo en format vertical o horitzontal segons et vagi millor, pots calibrar el llapis segons la teva manera d'agafar-lo i escriure, adaptar-lo a dretrans o esquerrans, i fins i tot programar els botons per a personalitzar les seves funcions segons et convingui. És realment pràctic per utilitzar sense teclat ni ratolí, sinó assenyalant amb el teu llapis el que vols veure o obrir.




Altres tipus de recursos


Sistema de votació interactiva o televots

Televots

El sistema de votació interactiva és una eina basada en TurningPoint que permet als estudiants a participar en exposicions o conferències, mitjançant la presentació de respostes a les preguntes interactives utilitzant un comandament radio-freqüència.

Videoconferència

És un sistema de comunicació multimèdia interactiva en temps real, que permet mantenir reunions col·lectives i on és possible una interrelació visual, auditiva, verbal i de dades amb persones de qualsevol part del món.

Pissarra interactiva

Pissarra Interactiva

La pissarra interactiva és una pantalla sensible que connectada a un ordinador i a un projector, es converteix en una potent eina en l'àmbit de l'ensenyament. En ella es combinen l'ús de la pissarra convencional amb tots els recursos dels nous sistemes multimèdia i de les TIC.



AULES AUTOSUFICIENTS

Aquest vídeo (clicar aules autosuficients) mostra les tic a l'aula;
m'ha semblat interessant de posar-lo perquè sobretot fa referència al que s'ha comentat avui a la classe de seminari, com molts nens i nenes faran servir aquesta tecnologia, per ells serà bàsica però que pels professors no ho serà tant.