dimarts, 10 de novembre del 2009

Softcatalà




Dilluns 09 d'octubre vam realitzar per petits grups( 4 o 5 persones) una presentació sobre un tema relacionat amb l'assignatura de gestió i tic. Nosaltres vam fer el tema de Softcatalà.
No cal dir el que és softcatalà i els recursos que ofereix, amb l'exposició de la web i amb la visualització d'aquest pwp ràpidament es pot saber tots els recursos bàsics que ens ofereix. Per tal de fer bé l'exposició i organitzar-nos vam crear un document google amb el text de la part que presentava cadascú i també vàrem fer una petita discussió.

Jo personalment vaig triar Softcatalà perquè alguna vegada ja l'havia utilitzat, penso que la gent que ofereix recursos com traductors o correctors en català són gent molt formada i que realment té molts coneixements de la matèria, vaig poder observar que molts programes estaven disponibles amb la traducció al català i una cosa positiva d'aquesta web és que ofereix programes per a varis sistemes operatius, cosa que esta molt bé perquè com hem citat anteriorment al pwp aquesta web està oberta a tothom i cadascú utilitza un sistema operatiu diferent o 2 sistemes alhora per tant és molt important trobar programari per a diferents sistemes.

Contes

Dimecres 28 d'Octubre vam realitzar a seminari una activitat molt interessant proposada pel nostre tutor de seminari.

Primerament ell va dir que dividíssim la classe en 2 grups, vam fer meitat i meitat. A mi em va tocar començar la història, aparentment semblava fàcil, però al ser tot improvisat doncs hi havia un cert grau de dificultat, tot havia de quadrar, havíem de seguir un fil, començava una persona, després s'anava continuant la història i finalment l'última persona del grup feia un desenllaç. Cada grup avaluava l'altre.

L'experiència va ser molt enriquidora, feia molt temps que no feia una dinàmica d'aquestes, al principi em vaig dedicar a dir el primer que se'm va passar pel cap, això va ser: EN UN DIA FOSC I CLAR... llavors seguidament tothom es va posar a riure, a vegades dir el primer que et passa pel cap no sempre és bo, jo estava tot motivat, en el fons si es traces d'un conte estil poètic podria haver lligat molt.


Finalment vam poder veure la importància del llenguatge corporal (to de veu, velocitat i entonació)

dilluns, 9 de novembre del 2009

EL SUBMARÍ




clicar imatge per visualitzar-la.


Aquesta és una pràctica que hem fet en grup on s'havia de posar una entrada a l'eduwiki, l'eduwiki és un projecte adreçat a nens de primària i secundària per crear coneixement compartit, és una eina molt útil per fer una recerca sobre algun concepte i ajudar a què aquests alumnes entenguin el que busquen. El grup hem pensat de fer l'entrada sobre la paraula Submarí, hem recercat informació del submarí i hem creat un mapa conceptual de les seves parts, hem penjat l'entrada a eduwiki, per fer-ho hem creat un compte a l'eduwiki i hem publicat una nova entrada dedicada al Submarí.
Crec que amb les aportacions de tots podem fer que la web eduwiki tingui molts més conceptes útils per aquests nens.