dimarts, 3 de novembre del 2009

LLIBRES DIGITALS




















Llibres de text digitals?

Avui a l'actualitat educativa he pogut observar la implantació dels llibres digitals, es proposa des de les escoles que els nens substitueixin els llibres de text per llibres digitals, a mi personalment m'ha interessat força el tema, ja que es tracta d'un tema que ens afecta directament i que és molt actual i s'anirà convertint en una realitat. Des d'aquest bloc m'agradaria destacar els principals avantatges e inconvenients d'aquests llibres i seguidament conèixer una mica aquests llibres.
També he pogut escoltar des de professionals educadors i mestres que opinen sobre els llibres digitals, he pogut escoltar-ho des de el bloc Bitàcola deMestraTic, penso que hi han opinions a favor i en contra, però no es pot decidir perquè encara no tenim fets per poder dir que serà un invent favorable o desfavorable, ja es veuran els resultats en un futur.
Enllaç-->PROJECTE 1x1: JA NO ÉS OBLIGATORI UTILITZAR LLIBRES DE TEXT DIGITALS
Debat de ràdio sobre llibres digitals.

Avantatges dels llibres digitals

· En un lector digital hi caben centenars de llibres i això, en facilita el transport i l'emmagatzematge.
· Permeten augmentar la mida de la lletra al gust del lector.
· Disponibilitat immediata: sense moure't de casa pots tenir-los al teu avast, es poden descarregar d'internet en qualsevol hora i moment.
· Accessibilitat: pots trobar-los a través d'internet
· Economia: són molt més barats que els llibres convencionals, fins i tot hi ha webs que n'ofereixen de forma gratuïta i de tots els temes.

Inconvenients dels llibres digitals

· Poder de l'editorial: si l'editorial propietària dels drets no ho vol; en aquest cas, sols se n'ofereixen unes quantes pàgines o bé una simple ressenya.
· Experiència que t'ofereix la lectura, el fet de tenir-lo davant, tocar el llom...
· El preu inicial del lector(l'aparell) que pot oscil·lar entre 240€-600€


Com es llegeixen?

Els llibres digitals es podran llegir en diferents suports. El més còmode i el que pretén ser el més habitual és el lector digital o e-reader on hi caben centenars de llibres i a més, consta d'una pantalla de tinta digital que evita que la vista es cansi com passa quan es llegeix a través de la pantalla de l'ordinador o del mòbil.

On es poden aconseguir?

Els llibres digitals ja es poden comprar a través d'aquesta web. Per fer-ho has d'enregistrar-te com a usuari, seleccionar el llibre, fer el pagament a través d'internet, descarregar-lo a l'ordinador i passar-lo al lector digital mitjançant un cable USB. Durant aquesta campanya de Sant Jordi els e-books també es podran comprar a les llibreries. Seran uns llibrets on hi haurà un codi que s'haurà de posar a la pàgina web per poder obtenir el llibre.

Quin preu tenen?

El preu del llibre digital és inferior al llibre de text en paper, aproximadament costa un 60% del que val en el format imprès. El marge que guanya l'autor amb aquest format és el mateix que rebia amb el llibre convencional.


Pregunta d'una enquesta publicada al ButlleTIC (les notícies Tic de la XTEC), els resultats es mostren a continuació.

Penses que el llibre de text digital facilita/facilitaria la teva tasca docent?
  • (51%, 146 Vots)
  • No (37%, 106 Vots)
  • No ho sé (12%, 33 Vots)

Vots totals: 285










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada