dijous, 3 de desembre del 2009

Visita escola Arc Iris















Jo i els altres companys de diferents seminaris vàrem visitar juntament amb la professora Dolors Busquets l'escola Arc Iris que us presentaré a continuació:

L’escola Arc Iris va ser fundada l’any 1942 després de la guerra i neix amb el nom d'escola "26 de Enero" ja que es trobava en època franquista. Abans aquesta escola era una casa municipal i va ser cedida per crear l’escola, per això és una escola municipal i és una escola pública i laica.
Era una escola creada per nens amb problemes respiratoris gràcies al seu ambient natural, a causa d’això, es podia seguir sent una escola municipal i quedar una mica camuflada del franquisme.
Quan va arribar la democràcia al país, l’escola va passar a dir-se Arc Iris.

Les instal•lacions de l’escola són molts grans, entre elles podem destacar: Aula d'audiovisuals, aula de música, taller de plàstica, gimnàs, menjador, laboratori...
















S’hi troba un gran centre de natura, 2490 m2 de jardins, hort, bosc i centre reproductor de tortugues mediterrànies.



























Pel que fa a la meteorologia, els encarregats són els alumnes de 5è de primària els quals la miren diàriament. L’hora de mirar el temps és a les 11 del matí i miren la boira, la contaminació, els núvols, la direcció del vent i la temperatura. Baixen molta informació d’ Internet. Utilitzen diversos aparells per tal de realitzar totes aquestes mesures meteorològiques: el penell per la direcció del vent, l’anemòmetre per mesurar la força i velocitat del vent, el termòmetre per la temperatura, el baròmetre per la pressió atmosfèrica, el psicròmetre per l’ humitat i el pluviòmetre per la pluviositat.

Personalment era molt gratificant poder observar la quantitat de coses, projectes e il·lusió que hi havia per part dels nens i també poder veure una escola gran, dividida verticalment i amb tanta natura al seu entorn.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada